Lazanja spada u jedno od najpopularnijih jela koje smo "uvezli" iz Italije. A da biste napravili pravu italijansku lazanju morate da imate dobro testo.

Sastojci:

230 grama pšeničnog brašna

1 kašičica soli

2 cela jajeta i 4 žumanceta

2 kašike ulja

malo soli

Pogledajte i Lazanja bolonjeze

Priprema:

U 230 grama pšeničnog brašna dodati 1 kašičicu soli, 2 jajeta, 4 žumanceta i 2 kašike ulja. Mesiti rukama najmanje 15 minuta dok se ne dobije glatko testo. Pokriti ga i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Oklagijom razviti testo debljine 3 mm (ili propustiti kroz mašinu za rezance) i iseći na 16 pravougaonika. Pravougaonike kuvati 2 minuta u kipućoj vodi u koju ste dodali malo soli. Nakon toga ih ocediti.

Navedene mere po potrebi udvostručiti ili prepoloviti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa