Lazanja spada u jedno od najpopularnijih jela koje smo "uvezli" iz Italije. A da biste napravili pravu italijansku lazanju morate da imate dobro testo.
Sastojci:
230 grama pšeničnog brašna
1 kašičica soli
Priprema:
U 230 grama pšeničnog brašna dodati 1 kašičicu soli, 2 jajeta, 4 žumanceta i 2 kašike ulja. Mesiti rukama najmanje 15 minuta dok se ne dobije glatko testo. Pokriti ga i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Oklagijom razviti testo debljine 3 mm (ili propustiti kroz mašinu za rezance) i iseći na 16 pravougaonika. Pravougaonike kuvati 2 minuta u kipućoj vodi u koju ste dodali malo soli. Nakon toga ih ocediti.
Navedene mere po potrebi udvostručiti ili prepoloviti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija