Domaćice širom sveta koriste kese za pečenje, jer su zaista praktične. Međutim, ima i onih koji nisu baš naklonjeni takvoj vrsti pečenja. 

Pogledajte i 10 korisnih saveta za pečenje povrća

Ukus

Kada sve stavite u kesu, sve začine, meso, povrće – sve se kuva i peče i svom sosu, što odmah poboljšava ukus same hrane, a začini se najbolje sjedine sa ostalim sastojcima. Takođe, koristite manje začina nego inače, a dobićete isto tako bogat ukus.

Pogledajte i Kako da ispečete sočno belo meso u rerni

Vreme i lakoća

Kese za pečenje štede vreme. Sve bude brže pečeno. One zadržavaju paru i sokove, a ponekad smanje vreme pripreme hrane gotovo upola. Takođe, mnogo je lakše premestiti ono što ste pekli u kesi na tanjir za služenje – samo na njemu rasečete kesu i uklonite je.

Čišćenje

Kada koristite kese nema prskanja po rerni, jakih mirisa, pare. Posuda u koju stavite kesu prilikom pečenja bude potpuno čista, jer sve ostaje u kesi. Sa njima duže čuvate rernu čistom i kuhinju mirisnom.

Pogledajte i Očistite rernu bez upotrebe hemikalija

Jednostavne i lake za upotrebu

Ove kese nisu skupe, posebno kada uzmete u obzir da ćete uštedeti na čišćenju rerne i na električnoj energiji, jer skraćujete vreme pripreme jela. Na ovaj način, takođe, čuvate rernu, jer će te je manje ribati, grebati, strugati. Jednostavne su za upotrebu. Jedino što treba da pazite je da vas ne oprži para prilikom otvaranja kese.

Kritike

Ipak, nije sve tako šareno. Mnoge domaćice su odbile ideju da jela pakuju i peku u ovim kesama. Iako je potvrđeno da one ne ispuštaju nikakve štetne materije u hranu prilikom pečenja, mnogi nisu sigurni. Drugi, ipak, veruju da su ove kese u istom rangu kao i aluminijumska ili plastična folija – nisu savršene, ali ni opasne po zdravlje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: lifepressmagazin.com