Jelena Đoković je zagovornica zdrave hrane. Pošto Novak boluje od celijakije cela porodica je odavno izbacila namirnice koje sadrže gluten. Novak je nedavno u intervjuu za Forbes priznao da ponekad jede ribu, a Jelenina ishrana je striktno veganska i bazira se na sirovoj hrani.

PROČITAJTE JOŠ: Kako se hrani Jelena Đoković

"Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode i šećer. Moja ishrana se sastoji se od 70 posto sirove hrane i 30 posto kuvane (supe, testenina, kinoa, pirinač). Nemam problema s glutenom, ali izbegavam ga. Da li je teško ovako se hraniti? Ne, ako znaš zašto to radiš i dobro si informisan o svemu.

PROČITAJTE JOŠ: Zdrav i ukusan obrok po receptu Jelene Đoković: Šta jede maleni Stefan

Da, teško je nači prave namirnice, pripremljene na zdravi način. Zbog toga je organiziranje i informiranje ključ svega. Srećna sam jer imam partnera koji baš poput mene želi da ostane zdrav i jak", napisala je jednom prilikom na svom Instagram profilu.

U našem društvu još uvek vladaju predrasude o vegetarijanstvu i veganstvu, ali Jelena je zaista prava reklama za te tipove ishrane.

Kombinacijom zdrave hrane i redovnim fizičkim aktivnostima održava svoju zavidnu figuru koju je pokazala na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ: Ovako je izgledala rođendanska torta Stefana Đokovića

Fotografija je nastala u sklopu porodičnog druženja povodom 2. rođendana njihovog sina Stefana, a zgodna mama bila je obučena u kratki šorts i top koji je otkrio vitku liniju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Zadovoljna