Otok u nogama, poznat i pod nazivom edem, može se pojaviti kao posledica PMS-a, trudnoće, loše cirkulacije, upotrebe prerađene i slane hrane, slabe pokretljivosti i kao posledica konzumacije određenih lekova. U ovim slučajevima je normalno da dođe do edema, međutim kod nekoga je ovaj problem konstantno prisutan. Pojava hroničnihg otoka nogu ili članaka može ukazivati na probleme srca, jetre i bubrega. U slučaju da otok vremenom ne spadne, trebalo bi da konsultujete lekara, piše Sensa.
Tokom povremene pojave edeme, konzumiranje prirodnih, biljnih čajeva može pomoći da se izbaci višak vode iz tela, a samim tim i smanji otok. Jedna od tih magičnih biljaka jeste peršun, koji je u praksi koristio i sam Hipokrat za lečenje reume, kamena u bubregu, ali i kao protivotrov.
PROČITAJTE JOŠ: Neverovatne blagodeti čaja od peršuna
Primena peršuna može da brojne tegobe kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi sa probavom i urinarnim traktom. Takođe je uspešan i u lečenju bronhitisa, uspostavljanju stabilnog krvnog pririska i jačanju kostiju.
Metoda pripreme čaja od peršuna:
Izaberite najlepše listove peršuna i njima napunite metalnu kuglicu za čaj, odnosno cediljku. Vodu ostavite da provri, a potom u nju ubacite kuglicu. Ostavite je u vodi 5 do 7 minuta, kako bi voda apsorbovala sve lekovite draži peršuna. Kako bi vaš čaj učinili ukusnijim, po želji dodajte limun, đumbir i med.
Najbolji efekat ovog lekovitog napitka osetićete ako ga pijete dok je još vruć. Za razliku od drugih recepata i odbijajućih ukusa, ovaj čaj je praktičan za pripremu čak i na poslu, a možete ga obogatiti začinima po volji, kako bi vam ukus u potpunosti odgovarao.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus