Fantastična kombinacija kiselog kupusa, mesa, pirinča i pirea stvara fantastičnu aromu i nezaboravan ukus.
Sastojci:
500 g ribanog kiselog kupusa
600 g mešanog mlevenog mesa
1 manji luk
100 g pirinča
1 luk
1 čen belog luka
kašičica soli
pola kašičica biber
kašičica biljnog začina
1 kg krompira
Krompir skuvati, izgnječiti i napraviti pire. Dodati kiselu pavlaku, prstohvat soli i beli luk, 2 žumanca, a potom umešati posebno tučeni sneg od dva belanca.
Na malo ulja pržiti sitno seckan luk, dodati odmah i mleveno meso, pa pržiti nekoliko minuta dok ne posvetli. (10-15 minuta)
Kiseli kupus kratko isprati u vodi kako ne bi bio prekiseo. Pirinač kratko prokuvati.
Meso pomešati sa polukuvanim pirinčem, dodati sitno iseckan luk i malo belog luka, začine pa dobro promešati.
U posudu vatrostalnu posudu premazanu maslacom složiti narezani kiseli kupus, preliti ga sa 150 ml vode. Složiti preko kupusa smesu od mesa i riže, poravnati kašikom. Preko mesa rasporediti pripremljeni krompir pire, kašikom ga ukrasiti po površini.
Peći u rerni na 175 C oko 45 minuta.
Pečeni složenac poslužiti u posudi u kojoj se pekao.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Recipeci
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem