Fantastična kombinacija kiselog kupusa, mesa, pirinča i pirea stvara fantastičnu aromu i nezaboravan ukus.

Sastojci: 

500 g ribanog kiselog kupusa

600 g mešanog mlevenog mesa

1 manji luk

100 g pirinča

1 luk

1 čen belog luka

kašičica soli

pola kašičica biber

kašičica biljnog začina

1 kg krompira

2 kisele pavlake

3 jaja

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)

Priprema:

Krompir skuvati, izgnječiti i napraviti pire. Dodati kiselu pavlaku, prstohvat soli i beli luk, 2 žumanca, a potom umešati posebno tučeni sneg od dva belanca.

Na malo ulja pržiti sitno seckan luk, dodati odmah i mleveno meso, pa pržiti nekoliko minuta dok ne posvetli. (10-15 minuta)

Kiseli kupus kratko isprati u vodi kako ne bi bio prekiseo. Pirinač kratko prokuvati.

Meso pomešati sa polukuvanim pirinčem, dodati sitno iseckan luk i malo belog luka, začine pa dobro promešati.

U posudu vatrostalnu posudu premazanu maslacom složiti narezani kiseli kupus, preliti ga sa 150 ml vode. Složiti preko kupusa smesu od mesa i riže, poravnati kašikom. Preko mesa rasporediti pripremljeni krompir pire, kašikom ga ukrasiti po površini.

Peći u rerni na 175 C oko 45 minuta.

Pečeni složenac poslužiti u posudi u kojoj se pekao. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Recipeci