Odlične su uz kačkavalj! 

Sastojci:

900 g brašna

pola kocke kvasca

1 dl mleka

2 dl jogurta

mala kašičica soli

pola litre vode

malo šećera

ulje

PROČITAJTE JOŠ: 5 trikova za najukusnije palačinke

Priprema: 

1. U mleko razmrviti kvasac i dodajte malo šećera. Ostavite da nadođe.

2. U brašno stavite kvasac, so i jogurt. Umesiti testo, dodajte malo po malo mlake vode.

3. Ostaviti na nadođe i nek se testo odmori 1h. Razmesite testo i pravite vlažnim rukama male loptice i rastanjite koliko možete.

4. u tiganj sa dosta ulja pržite sa obe strane dok ne porumene. 

Služite uz pavlaku i beli luk, kajmak, kačkavalj ili jogurt.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:  Narodni kuvar