Odlične su uz kačkavalj!
Sastojci:
900 g brašna
pola kocke kvasca
1 dl mleka
2 dl jogurta
mala kašičica soli
pola litre vode
1. U mleko razmrviti kvasac i dodajte malo šećera. Ostavite da nadođe.
2. U brašno stavite kvasac, so i jogurt. Umesiti testo, dodajte malo po malo mlake vode.
3. Ostaviti na nadođe i nek se testo odmori 1h. Razmesite testo i pravite vlažnim rukama male loptice i rastanjite koliko možete.
4. u tiganj sa dosta ulja pržite sa obe strane dok ne porumene.
Služite uz pavlaku i beli luk, kajmak, kačkavalj ili jogurt.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Narodni kuvar
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus