Spolja treba da bude hrskav (ali ne previše), a unutra mekan. Trebalo bi da ima zlatnu boju, i ne sme biti ceo mekan. To su "pravila" savršenog pomfrita.
Kakav krompir treba kupiti?
Izaberite krompir sa crvenom korom – ove vrste krompira obično imaju optimalan nivo skroba za prženje.
Kako ga iseći?
Isecite na štapiće, debljine oko pola centimetra.
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Koliko treba zagrejati ulje?
Ulje treba da bude dobro zagrejano, jer ako se ne zagreje dobro, krompir će početi da se raspada. Kada stavite kompir u ulje i oko njega počnu da se pojavljuju mehurići znaćete da je ulje dobro zagrejano.
Kakav vam je tiganj potreban?
Krompir treba da propržite u tiganju u kome ima dovoljno prostora. Ne stavljajte svu količinu pomfrita odjednom.
Koliko vremena treba da se prži?
Kada dobije zlatnu boju, izvadite krompiriće i stavite ih na kuhinjske ubruse koji će pokupiti iz njih višak masnoće.
Postoji još jedna mogućnost za prženje u dve faze - stavite kompir u vrelo ulje na 160 stepeni, izvadite i ostavite da se ohladi, a zatim ih ponovo pržite na vrelom ulju na 180 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našimFacebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenski magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom