Spolja treba da bude hrskav (ali ne previše), a unutra mekan. Trebalo bi da ima zlatnu boju, i ne sme biti ceo mekan. To su "pravila" savršenog pomfrita.

Kakav krompir treba kupiti?

Izaberite krompir sa crvenom korom – ove vrste krompira obično imaju optimalan nivo skroba za prženje.

Kako ga iseći?

Isecite na štapiće, debljine oko pola centimetra.

Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Koliko treba zagrejati ulje?

Ulje treba da bude dobro zagrejano, jer ako se ne zagreje dobro, krompir će početi da se raspada. Kada stavite kompir u ulje i oko njega počnu da se pojavljuju mehurići znaćete da je ulje dobro zagrejano.

Kakav vam je tiganj potreban?

Krompir treba da propržite u tiganju u kome ima dovoljno prostora. Ne stavljajte svu količinu pomfrita odjednom.

Koliko vremena treba da se prži?

Kada dobije zlatnu boju, izvadite krompiriće i stavite ih na kuhinjske ubruse koji će pokupiti iz njih višak masnoće.

Postoji još jedna mogućnost za prženje u dve faze - stavite kompir u vrelo ulje na 160 stepeni, izvadite i ostavite da se ohladi, a zatim ih ponovo pržite na vrelom ulju na 180 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našimFacebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zenski magazin