Spolja treba da bude hrskav (ali ne previše), a unutra mekan. Trebalo bi da ima zlatnu boju, i ne sme biti ceo mekan. To su "pravila" savršenog pomfrita.
Kakav krompir treba kupiti?
Izaberite krompir sa crvenom korom – ove vrste krompira obično imaju optimalan nivo skroba za prženje.
Kako ga iseći?
Isecite na štapiće, debljine oko pola centimetra.
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Koliko treba zagrejati ulje?
Ulje treba da bude dobro zagrejano, jer ako se ne zagreje dobro, krompir će početi da se raspada. Kada stavite kompir u ulje i oko njega počnu da se pojavljuju mehurići znaćete da je ulje dobro zagrejano.
Kakav vam je tiganj potreban?
Krompir treba da propržite u tiganju u kome ima dovoljno prostora. Ne stavljajte svu količinu pomfrita odjednom.
Koliko vremena treba da se prži?
Kada dobije zlatnu boju, izvadite krompiriće i stavite ih na kuhinjske ubruse koji će pokupiti iz njih višak masnoće.
Postoji još jedna mogućnost za prženje u dve faze - stavite kompir u vrelo ulje na 160 stepeni, izvadite i ostavite da se ohladi, a zatim ih ponovo pržite na vrelom ulju na 180 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našimFacebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus