Izgleda najbolje mesto za čuvanje krastavaca nije tamo gde ste mislili da jeste. Da li znate pravo mesto? Do sada smo krastavce skladištili u srži frižidera. Ali za njih postoji mnogo bolje mesto!

Prema jednom članku u Root Simple, krastavce treba čuvati na sobnoj temperaturi - ne u frižideru.

Pročitajte kako krastavac na dan čini čuda organizmu.

Univerzitet u Kaliforniji je utvrdio da su krastavci osetljivi na temperature ispod 10 stepeni. Kada se čuva na sobnoj temperaturi, krastavci traju duže. Spušteni ispod 10 stepeni, oni su skloni "povredi hlađenja", uključujući područja koja su preplavljena vodom, pucanje i ubrzano raspadanje.

Međutim, ako insistirate na hlađenju vaših krastavaca, ograničite to na najviše tri dana i jedite ih što je pre moguće. Takođe sugerišemo da ih držite na prednjoj strani police, gdje su temperature toplije.

Još jedna stvar koju treba imati u vidu je da su krastavci veoma osetljivi na etilen, prirodni gas koji uzrokuje da određena hrana sazreva (i na kraju pokvari) vrlo brzo. Ne samo da držite krastavce na polici, već se trudite da ih držite odvojeno od banana, paradajza i dinja, koji su visoki proizvođači etilena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/