Ovo jelo je bilo veoma popularno na Balkanu. Bilo bi dobro da ovakve recepte zabeležimo i sačuvamo od zaborava. Iako zahteva dosta vremena, trud se na kraju isplati.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)
Sastojci:
500 g geršle
1 celo pile
malo putera
so
voda
Priprema:
Geršlu oprati u 3 vode. Staviti da se kuva oko 1 sata.
U poseban lonac staviti celo posoljeno pile i kuvati. Izvaditi pile, odvojite meso od kosti i ustitni.
U vodu u kojoj se kuvalo pile, stavite meso i kuvanu geršlu.
Kuvati još 2 sata na umerenoj vatri, ne mešati, ali povremeno dodajte vodu da ne bi zagorelo.Kada meso počne da se sjedinjuje sa geršlom, posolite.
Kada budete služili prelite rastopljenim puterom.
Savet plus: Kada se ohladi, možete da mazati na hleb, a možete ga i podgrejati sa malo vode na umerenoj vatri.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija