Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicionalno jelo sa Balkana: Zaboravljeni recept za keškek

Nazivaju ga i keške, ćeške, ali svi uvek pričaju o neodoljivom ukusu i spoju geršle i mesa.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ovo jelo je bilo veoma popularno na Balkanu. Bilo bi dobro da ovakve recepte zabeležimo i sačuvamo od zaborava. Iako zahteva dosta vremena, trud se na kraju isplati. 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)

Sastojci: 

500 g geršle

1 celo pile

malo putera

so

voda

Priprema: 

Geršlu oprati u 3 vode. Staviti da se kuva oko 1 sata.

U poseban lonac staviti celo posoljeno pile i kuvati. Izvaditi pile, odvojite meso od kosti i ustitni. 

U vodu u kojoj se kuvalo pile, stavite meso i kuvanu geršlu. 

Kuvati još 2 sata na umerenoj vatri, ne mešati, ali povremeno dodajte vodu da ne bi zagorelo.Kada meso počne da se sjedinjuje sa geršlom, posolite. 

Kada budete služili prelite rastopljenim puterom. 

Savet plus: Kada se ohladi, možete da mazati na hleb, a možete ga i podgrejati sa malo vode na umerenoj vatri. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti