Za tri tegle veličine 3 l neophodna vam je sledeća količina sastojaka za pripremu:
Na jednu litru vode potrebno vam je: 8 kg crvenih paprika, 200 g meda, 2 vinobrana, 1 konzervans, 80 ml esencije, 100 g šećera, 150 g soli, malo bibera u zrnu, lovorovog lista u količini po želji.
Pogledajte i Zimnica u tegli: Peglana paprika
Priprema se na sledeći način:
U lonac od 6 litara staviti vodu i u nju sve sastojke osim esencije pa pustiti da povri. Potom smaknuti sa šporeta pa staviti i esenciju. Promešati, vratiti na vatru a onda dodavati šaku po šaku prethodno opranih i očišćenih paprika.
Dovoljno je tek toliko vremena da paprika samo promeni boju, a onda je vaditi iz lonca i dodavati nove paprike dok se sve ne prokuvaju i ocede.
Prokuvane pa oceđene paprike staviti u treći sud i naliti ih tečnošću od kuvanja i tako ostaviti da odstoje celih 12 sati. Najbolje je da ovo radite uveče da bi preko noći one odstojale.
Sledećeg dana okrenuti paprike u novom sudu i pustiti da odstoje još 6 sati. Nakon isteka vremena dobro ih ocedite i ređajte u prethodno sterilisane tegle sa po 2 lista lovora u svakoj. Paprike će same pustiti tečnost koju su upile, ali možete doliti i malo one tečnosti u kojoj su se kuvale i odstajale.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: opanak.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem