1. Papriku dobro oprati izvaditi seme. U šerpu sipati sirće, so,peršun seckan,biber u zrnu,seckan beli luk i konzervans. U svaku papriku staviti po kašičicu te smese i ređati u dublji sud..
2. Papriku pritisnuti npr. nekim tanjirom i odozgo staviti kamen može i neka flaša sa vodom.
3. Ostaviti preko noći da paprika omekša i pusti sok. Sutradan ređati u teglu između stavljati beli luk i peršun i dobro pritiskati papriku. Naliti sokom, staviti prlastične pritiskače, zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus