Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 70 g šećera
  • 1 jaje
  • 7 g kvasca
  • 460 g brašna
  • 60 g maslaca
  • 1/2 kašičice soli

Za fil:

  • 300 g pavlake
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
  • malo vanilinog ekstrakta
Kako da testo brže naraste:

Narastanje ćete ubrzati i ako oblikovano testo prekrijete blago navlaženom kuhinjskom krpom. Ovaj postupak, u kombinaciji sa stavljanjem testa na toplo mesto, može ubrzati narastanje testa i pripremu peciva.

Recept za slatke lepinje sa pavlakom:

Kako biste napravili ove lepinje, prvo pomešajte mleko, šećer i kvasac u činiji. Promešajte pa dodajte šećer, jaje, brašno i so. Nastavite da mešate pa dodajte maslac. Rukama mesite testo u činiji. Oblikujte loptu i prekrijte najlonskom folijom pa ostavite da odstoji 1 sat.

U drugoj činiji pomešajte pavlaku, šećer, kukuruzni skrob i vanilin ekstrakt. Dobro izmešajte kutlačom i ostavite na stranu. Testo prebacite na radnu površinu, premesite u veknicu i isecite na komade. Od svakog komadića oblikujte lopticu.

Ređajte loptice na pleh obložen papirom za pečenje i prekrijte ih najlonskom folijom. Ostavite da odstoje 30-40 minuta. Nakon toga, svaku lopticu u sredini pritisnite dnom čađe da napravite udubljenje i izbušite ga viljuškom. Premažite mešavinom mleka i žumanca sve lepinjice. U to udubljenje sipajte po dve kašike fila.

Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25-30 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite. Jedite sa džemom po želji. Možda ćete želeti da napravite i mekane domaće lepinje idealne za večeru.

Pročitajte kako se prave engleske lepinje

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za najbolje univerzalno testo za sve vrste peciva Izvor: Recept za najbolje univerzalno testo za sve vrste peciva

StvarUkusa