Sastojci:
- 1 šolja griza
- 1 čaša šećera (količinu šećera možete malo smanjiti po svom ukusu)
- 1 čaša vode
- 75 g masti
Priprema:
Turski kolač je jednostavan i ukusan desert koji je odličan izbor za sve ljubitelje brze i slatke hrane. Sa grizom, ovaj kolač je izuzetno sočan i ukusan, a priprema se bez mnogo truda.
U posudi pomešajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. U tiganju otopite mast i sipajte griz pa pržite dok griz ne promeni boju. Zatim u tiganj dodajte mešavinu vode i šećera i krčkajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada krene smesa da se zgušnjava znači da je gotova.
Sipajte u kalup sa odvojivim ivicama i ostavite 20ak minuta pre nego što skinete ivice, isečete i poslužite.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda