Sastojci:

  • 1 šolja griza
  • 1 čaša šećera (količinu šećera možete malo smanjiti po svom ukusu)
  • 1 čaša vode
  • 75 g masti

Priprema:

Turski kolač je jednostavan i ukusan desert koji je odličan izbor za sve ljubitelje brze i slatke hrane. Sa grizom, ovaj kolač je izuzetno sočan i ukusan, a priprema se bez mnogo truda.

Savet:

Za dodatni ukus, možete u sirup dodati malo vanilin šećera ili nekoliko kapi limuna, što će kolaču dati osvežavajuću notu.

U posudi pomešajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. U tiganju otopite mast i sipajte griz pa pržite dok griz ne promeni boju. Zatim u tiganj dodajte mešavinu vode i šećera i krčkajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada krene smesa da se zgušnjava znači da je gotova.

Sipajte u kalup sa odvojivim ivicama i ostavite 20ak minuta pre nego što skinete ivice, isečete i poslužite.

Bonus video 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Jednostavne baklave u par koraka  Izvor: Jednostavne baklave u par koraka