Sastojci:
- 470 g brašna
- 470 g šećera
- 180 g nezaslađenog kakao praha
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 velika jajeta
- 240 ml punomasnog mleka
- 120 ml ulja
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 240 ml ključale vode
- 680 g višanja iz kompota, oceđenih
- 470 ml slatke pavlake
- 60 g šećera u prahu
- čokoladne strugotine za dekoraciju
Recept za Švarcvald tortu:
Kako biste napravili ovu tortu, zagrejte rernu na 175°C i namažite dva okrugla kalupa za torte, i pobrašnite ih. U velikoj posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte jaja, punomasno mleko, ulje i vanilin ekstrakt. Sve umutite na srednjoj brzini mikserom oko 2 minuta, a zatim pažljivo umešajte ključalu vodu. Ovo će stvoriti prelepo glatko testo.
Sipajte testo ravnomerno u pripremljene kalupe za torte i pecite 30-35 minuta. Ostavite ih da se ohlade 10 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku. Kada se patišpanji potpuno ohlade, presecite svaki na pola horizontalno i dobićete 4 sloja. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne dobijetečvrstu penu.
Stavite jedan sloj patišpanja na tanjir za serviranje, pokapajte sokom od višanja, premažite ga obilatim slojem šlaga i pospite višnjama. Ponovite sa svim slojevima i završite patišpanjem i šlagom. Pospite čokoladnim strugotinama i ohladite pre serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i bezglutensku čokoladnu tortu.
Pročitajte kako se pravi najbolja torta sa jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.