Sastojci:
Za testo:
- 200 g mekog putera
- 100 g šećera u prahu
- 3 žumanceta
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 kašičica rendane limunove kore
- 250 g brašna
- 150 g kukuruznog škroba
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Za punjenje i dekoraciju:
- 300 g mlečne karamele (otopiti)
- 100 g kokosovih pahuljica (opciono)
- 150 g otopljene crne čokolade (po želji)
Priprema:
Ove argentinskevanilice su savršena kombinacija nežnog testa i bogatog, kremastog karamel punjenja. Umesto tradicionalnog džema, ovde je ključni sastojak karamel, koji daje kolačićima neodoljivu slatkoću i bogatstvo ukusa. Ovaj recept donosi preokret na klasične vanilice i savršen je izbor za ljubitelje karamele i tradicionalnih poslastica.
U velikoj činiji, pomešajte omekšali puter sa šećerom u prahu dok ne dobijete kremastu, prozračnu smesu. Dodajte žumanca, esenciju vanile i rendanu limunovu koricu, pa dobro promešajte.
U drugoj činiji, prosejte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, nežno mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte testo prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta kako bi se lakše oblikovalo.
Uključite rernu na 180°C. Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte testo na debljinu od 5 mm. Izrežite diskove prečnika 4-5 cm pomoću čaše.
Stavite diskove na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta, dok ne porumene po ivicama. Ostavite kolačiće da se potpuno ohlade.
Na polovinu ohlađenih kolačića nanesite obilno karamelu. Pokrijte ih drugim kolačićem i nežno pritisnite da se karamel ravnomerno rasporedi. Za klasičnu verziju, uvaljajte ivice kolačića u kokosove pahuljice. Za čokoladnu verziju, umočite kolačiće u otopljenu crnu čokoladu i ostavite da se stegnu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.