Sastojci:
- 250 g keksa
- 500 g ananasa (svežeg ili iz konzerve)
- 200 g kondenzovanog mleka
- 300 g maskarpone sira (ili krem sira)
- 50 g maslaca
- 70 ml rastopljenog putera
Priprema:
Lagan, kremast i osvežavajuć, ovaj keks kolač sa ananasom je idealan desert za tople dane. Bez potrebe za pečenjem, priprema se brzo i lako, a njegov tropski ukus sigurno će osvojiti sve koji ga probaju. Spoj hrskavog keksa, kremaste smese od sira i sočnog ananasa daje savršenu ravnotežu tekstura i ukusa. Ovaj kolač je odličan izbor za porodična okupljanja, proslave ili kada jednostavno želite brz i ukusan desert.
Keks samleti ili izlomiti na sitne komade. Pomešati mleveni keks sa rastopljenim puterom i sjediniti smesu.
U posebnoj posudi umutiti maskarpone sir sa kondenzovanim mlekom dok se ne dobije glatka i kremasta smesa. Ananas iseckati na sitne komadiće i umešati u krem. Možete ga i izblendati štapnim mikserom. U pleh ili kalup staviti sloj keksa, zatim sloj fila sa ananasom. Na kraju izmrviti keks preko fila. Kolač ostaviti u frižideru najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, kako bi se lepo stegao.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.