Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 500 g ananasa (svežeg ili iz konzerve)
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 300 g maskarpone sira (ili krem sira)
  • 50 g maslaca
  • 70 ml rastopljenog putera

Priprema:

Lagan, kremast i osvežavajuć, ovaj keks kolač sa ananasom je idealan desert za tople dane. Bez potrebe za pečenjem, priprema se brzo i lako, a njegov tropski ukus sigurno će osvojiti sve koji ga probaju. Spoj hrskavog keksa, kremaste smese od sira i sočnog ananasa daje savršenu ravnotežu tekstura i ukusa. Ovaj kolač je odličan izbor za porodična okupljanja, proslave ili kada jednostavno želite brz i ukusan desert.

Savet:

Ako koristite ananas iz konzerve, obavezno ga dobro ocedite kako bi kolač zadržao savršenu teksturu i ne bi postao previše mekan.

Keks samleti ili izlomiti na sitne komade. Pomešati mleveni keks sa rastopljenim puterom i sjediniti smesu.

U posebnoj posudi umutiti maskarpone sir sa kondenzovanim mlekom dok se ne dobije glatka i kremasta smesa. Ananas iseckati na sitne komadiće i umešati u krem. Možete ga i izblendati štapnim mikserom. U pleh ili kalup staviti sloj keksa, zatim sloj fila sa ananasom. Na kraju izmrviti keks preko fila. Kolač ostaviti u frižideru najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, kako bi se lepo stegao.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lažne ledene kocke  Izvor: Lažne ledene kocke