Sastojci:

  • 225 g krem sira (omekšanog na sobnoj temperaturi)
  • 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 180 ml slatke pavlake
  • 1 kašika instant Nes kafe
  • 1 šolja vode (sobne temperature)
  • Keks četvrtasti
  • Kakao prah za posipanje

Priprema:

Ako ste ljubitelj kafe i tražite brzu, a neodoljivo kremastu poslasticu, ova Nes torta bez pečenja je pravi izbor. Kombinacija krem sira, zaslađenog kondenzovanog mleka i aromatične instant kafe stvara savršenu ravnotežu slatkog i gorkog ukusa. Brzo se priprema i ne zahteva pečenje, što je čini savršenom poslasticom za svaku priliku.

Saveti i trikovi:

Krem sir treba biti na sobnoj temperaturi – tako ćete izbeći grudvice u filu i dobiti glatku teksturu.
Slatku pavlaku prethodno ohladite – hladna pavlaka se bolje muti i daje laganiju teksturu filu.
Broj slojeva prilagodite svojoj posudi – ako koristite dublju posudu, možete napraviti više slojeva keksa i fila.

U velikoj posudi umutite krem sir dok ne postane gladak i kremast. Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko i ohlađenu slatku pavlaku. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku i prozračnu kremu.

U manjoj činiji pomešajte instant Nes kafu sa vodom sobne temperature. Umočite keks u ovu smešu na nekoliko sekundi (ne predugo da se ne raspadnu).

Poređajte sloj natopljenih keksa na dno posude. Preko keksa ravnomerno nanesite debeli sloj fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem fila na vrhu. Pospite kakao prahom po vrhu torte za dodatnu aromu i dekoraciju. Ostavite tortu u frižideru najmanje 3-4 sata (idealno preko noći) kako bi se svi ukusi sjedinili i torta stegla.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lažne ledene kocke  Izvor: Lažne ledene kocke