Čoko-moko je jedndnostavna torta koja se kod nas obično služi kada su rođendani ili slave. Domaćice se uglavnom odlučuju za nju, kada im treba nešto na brzinu, a ukusno. Čoko-moko torta se pravi sa gotovim korama, a plazma i čokoladni fil je čine prosto neodoljivom. Ako ne znate šta da napravite za Svetog Jovana, ovaj recept je kec u rukavu svake domaćice. 

Sastojci:

  • 3 čokoladne kupovne kore
  • 400 g krem sira ili maskarpone sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g plazme
  • 600 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čokolade
  • 450 ml čokoladnog mleka

Recept za čoko moko tortu sa gotovim korama:

12:44
Korak 1

Napravite fil

Maskarpone ili krem sir umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte plazmu i lagano umešajte. Sa trećom korom je isti postupak, samo posle plazma fila celu tortu premažite filom od umućene slatke pavlake. 

12:44
Korak 2

Umutite slatku pavlaku

Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa istopljenom mlečnom čokoladom i ponovo sjedinite mikserom. 

12:44
Korak 3

Filujte kore

Gotovu koru izbockajte, pa bogato prelijte čokoladnim mlekom (150 ml). Zatim premažite koru sa pola količine plazma fila, a onda preko premažite pola količine čokoladnog fila. Stavite drugu koru koju ćete preliti čokoladnim mlekom (150 ml), a onda premažite preostalim filovima. Prvo plazma, a onda i čokoladni. Na kraju stavite treću koru, prelijte čokoladnim mlekom (150 ml) i premažite je plazma filom, a onda celu tortu premažite čokoladnim filom.

Pročitajte i ovo: Torta sa gotovim korama - najbolja do sada

Napoleon torta Instagram/best_kompotik

(StvarUkusa/S.B.)