Čoko-moko je jedndnostavna torta koja se kod nas obično služi kada su rođendani ili slave. Domaćice se uglavnom odlučuju za nju, kada im treba nešto na brzinu, a ukusno. Čoko-moko torta se pravi sa gotovim korama, a plazma i čokoladni fil je čine prosto neodoljivom. Ako ne znate šta da napravite za Svetog Jovana, ovaj recept je kec u rukavu svake domaćice.
Sastojci:
- 3 čokoladne kupovne kore
- 400 g krem sira ili maskarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- 250 g plazme
- 600 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 450 ml čokoladnog mleka
Recept za čoko moko tortu sa gotovim korama:
Napravite fil
Maskarpone ili krem sir umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte plazmu i lagano umešajte. Sa trećom korom je isti postupak, samo posle plazma fila celu tortu premažite filom od umućene slatke pavlake.
Umutite slatku pavlaku
Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa istopljenom mlečnom čokoladom i ponovo sjedinite mikserom.
Filujte kore
Gotovu koru izbockajte, pa bogato prelijte čokoladnim mlekom (150 ml). Zatim premažite koru sa pola količine plazma fila, a onda preko premažite pola količine čokoladnog fila. Stavite drugu koru koju ćete preliti čokoladnim mlekom (150 ml), a onda premažite preostalim filovima. Prvo plazma, a onda i čokoladni. Na kraju stavite treću koru, prelijte čokoladnim mlekom (150 ml) i premažite je plazma filom, a onda celu tortu premažite čokoladnim filom.
Pročitajte i ovo: Torta sa gotovim korama - najbolja do sada
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus