Maskarpone je poznati italijasnki sir koji se koristi u pripremi mnogih poslastica, a najpoznatija je svakako tiramisu. Ovaj kremasti i slobodno možemo da kažemo desertni sir se koristi i u pripremi mnogih kolača bez pečenja, a kako spada u skuplje, mnogi ga menjaju krem sirom. Bogat ukus ovog sira ništa ne može da zameni, pa vam predlažemo da kod kuće napravite jeftiniju varijantu i to samo od 2 sastojka.
- Sastojci:
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i ostavite da provri, pa dodajte limunov sok. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta. U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do 5 dana.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem