Krem sir je popularan namaz koji možete da koristite u mnogim receptima. Napravite kod kuće jeftiniju verziju koja je jednako ukusna kao i kupovna, a što je najbolje od svega ne zahteva previše truda. Takođe, ako želite da obogatite ukus domaćeg krem sira onda u njega možete da dodate peršun, šunku, začine... Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 l mleka
  • 4 kašike limunovog soka

Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim dodajte limunov sok. Ostavite da se kuva dok se na površini ne stvori žuta skrama, pa procedite tako što ćete preko čiste šerpe staviti sito. Kada ste dobro procedili, dobijeni sir sipajte u blender i dodajte par kašika surutke (to je ona smesa koja ostane kad izvadite sir). Umesto surutke možete da dodate i maslinovo ulje. Dobro izblendirajte i krem sir je spreman. 

Izvor: Stvar ukusa