Krem sir je popularan namaz koji možete da koristite u mnogim receptima. Napravite kod kuće jeftiniju verziju koja je jednako ukusna kao i kupovna, a što je najbolje od svega ne zahteva previše truda. Takođe, ako želite da obogatite ukus domaćeg krem sira onda u njega možete da dodate peršun, šunku, začine... Uživajte!
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 kašike limunovog soka
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim dodajte limunov sok. Ostavite da se kuva dok se na površini ne stvori žuta skrama, pa procedite tako što ćete preko čiste šerpe staviti sito. Kada ste dobro procedili, dobijeni sir sipajte u blender i dodajte par kašika surutke (to je ona smesa koja ostane kad izvadite sir). Umesto surutke možete da dodate i maslinovo ulje. Dobro izblendirajte i krem sir je spreman.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus