Postoje različite varijacije ovog popularnog deserta, a mi smo za vas izdvojili ukusan i kremast čizkejk sa svežim smokvama.
Sastojci za podlogu torte:
60 g oraha
100 g urmi
Sastojci za fil:
200 g indijskih orašćića (prethodno namočenih)
50 ml bademovog mleka
sok i korica jedne limete
Priprema:
U multipraktik stavite orahe, urme, cimet, so i med i mutite sve dok ne dobijete lepljive mrvice. Smesu utisnite u pripremljenu posudu prethodno obloženu papirom za pečenje. Reč je o maloj količini pa možete iskoristiti i plastične kutije za zamrzavanje veličine 10x20 centimetara.
Da biste napravili fil za tortu ocedite indijske oraščiće, pa ih stavite u posudu od blendera ili multipraktika. U oraščiće dodajte sok i koricu limete kao i med pa mešajte uz postepeno dodavanje mleka i ulja.
Fil prelijte preko podloge, pa na nju stavite kriške voća. Umesto smokvi možete koristiti bobičasto voće ili breskve.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem