Postoje različite varijacije ovog popularnog deserta, a mi smo za vas izdvojili ukusan i kremast čizkejk sa svežim smokvama.

Sastojci za podlogu torte: 

60 g oraha

100 g urmi

mala kašičica cimeta

prstohvat soli

2 kašike meda

Pogledajte i Smokve - Biblijski cvet kao delikates 

Sastojci za fil: 

200 g indijskih orašćića (prethodno namočenih)

50 ml bademovog mleka

sok i korica jedne limete 

3 kašike kokosovog ulja

3 kašike meda

5-6 zrelih smokvi

Pogledajte i 6 recepata za čizkejk

Priprema: 

U multipraktik stavite orahe, urme, cimet, so i med i mutite sve dok ne dobijete lepljive mrvice. Smesu utisnite u pripremljenu posudu prethodno obloženu papirom za pečenje. Reč je o maloj količini pa možete iskoristiti i plastične kutije za zamrzavanje veličine 10x20 centimetara. 

Da biste napravili fil za tortu ocedite indijske oraščiće, pa ih stavite u posudu od blendera ili multipraktika. U oraščiće dodajte sok i koricu limete kao i med pa mešajte uz postepeno dodavanje mleka i ulja. 

Fil prelijte preko podloge, pa na nju stavite kriške voća. Umesto smokvi možete koristiti bobičasto voće ili breskve. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer