Generalno možemo reći da sve bolesti nastaju usled nakupljanja telesnih toksina. Kada je organizam jak, korisni delovi hrane usvajaju se za normalan razvoj tkiva, a nekorisni se izbacuje kroz creva i urin. Međutim, kada je slab, jedan deo hrane niti se usvaja, niti se izbacuje. On ostaje da truli u crevima i stvara lepljivu materiju neprijatnog mirisa koja se zove ama. Nakupljanje ame u različitim delovima tela leži u osnovi svake bolesti.
Zato se kod različitih bolesti preporučuje upotrebu vruće, prokuvane vode. Ovo se najbolje vidi u slučaju groznice – temperature.
Pročitajte da li mlaka voda sa limunom zaista pomaže u mršavljenju.
U akutnim stanjima, kada je temperatura posledica nazeba, gripa, prehlade itd. koristi se voda spremljena u odnosu pola-pola. To znači da kuvate litar vode dok ne ostane pola litra, a zatim to sipate u termos. Ako pacijent svakih pola sata pije po jedan do dva gutljaja ove vruće vode, groznica će brzo proći. Naravno, voda ne sme biti vrela, da oprži jezik, već dovoljno vruća, kao čaj.
Sa druge strane, ako osoba pati od hronične groznice, to ukazuje da se otrovi nalaze duboko u tkivima. Tada se preporučuje čuveni ajurvedski recept – „šadangpanija“ ili na srpskom, voda koja je kuvana toliko dugo dok ne ostane dve petine ukupne zapremine. Dakle, kada se litar vode svede na 0,4 litra i pacijent ne jede i ne pije ništa osim ove vode (maksimalno 3 dana, zavisno od snage pacijenta i bolesti) to je siguran lek čak i protiv hronične groznice.
Redovna upotreba prokuvane vode gde samo jedna četvrtina ispari (ostane 0,75 l od jednog litra) preporučuje se kod svih hroničnih i upornih bolesti kao što su astma, artritis, kolitis, migrene, sinusitis, angina pektoris i druge srčane smetnje, celulit, gojaznost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zdrav život (magazin)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus