1. Pečemo odreske na teflonskom tiganju
Teflonski tiganji napravljeni su za termičku obradu na nižim temperaturama, kao što je npr priprema kajgane. S obzirom da takav tiganj sadrži plastične polimere, nije preporučljivo staviti ga na veoma visoku temperaturu, što isključuje pečenje većih odrezaka.
Odreske radije ispecite na roštilju ili u tiganju od keramike.
2. Koristimo metalna pomagala za kuvanje
Teflon garantuje termičku obradu bez lepljenja namirnica za njeno dno, ali to nije moguće ostvariti ako smo teflon uništili neprimerenim korišćenjem. Teflon će se uništiti ako hranu kuvamo s metalnim pomagalima poput viljuški i kašika.
Umesto toga bolje je koristiti drvena ili silikonska pomagala.
Pogledajte i Da li je teflonsko posuđe štetno po zdravlje?
3. Ne štitimo teflonsku površinu kod čišćenja
Teflonska površina može se uništiti i ako posuđe slažemo jedno preko drugoga, odnosno ako na teflonski tiganj stavimo metalnu posudu. Ako želite da izbegnete ogrebotine na posuđu, preko teflonskog tiganja stavite papirni ubrus.
4. Peremo tiganj u mašini za sudove
Teflonski tiganj ne voli vruću vodu i abrazivna sredstva. Nemojte ga prati u mašini, već ga stavite pod mlaz mlake vode i nežno istrljajte mekanom stranom sunđera.
5. Ostavljamo hranu u teflonskom tiganju
Nakon pripreme hrane u ovakvom tiganju najbolje ju je prebaciti na tanjir ili u neku drugu posudu. Dugo držanje hrane u tiganju povećava opasnost od oštećivanja teflonske površine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus