Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenadiće vas, ali i nasmejati profesije koje su vezane za hranu

Kada je o hrani reč, nije jedino zvanje kuvara jedina pozicija...

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pogledajte 10 top pozicija kada je kulinarstvo u pitanju.

Furažer

Svakom restoranu je potrebna sveža i kvalitetna hrana. Zanimanje furažera je da u određenom lokalitetu pronađe sigurne i najbolje životnjiske proizvode.

Ljuštač jaja

Preduzeća koja prodaju tvrdo kuvana jaja, unajmljuju ljude koji celi dan ljušte jaja. Obično traže ljude koji će u roku od samo nekoliko sekundi oljuštiti jaje. Zanimljivo je da je svetski rekord  - 48 oljuštenih jaja za samo jedan minut.

Pas degustator - za hranu za pse

Tako je! Zato što su naši štenci toliko važni, ova profesija postoji da testira ukus hrane koju mi dajemo kućnim ljubimcima. Ovo je posebno popularno u Americi. S obzirom da je hrana napravljena od visoko kvalitetnih proteina i povrća, potpuno je sigurna i regulisana od strane Ministarstva zdravlja i ljudskih službi u SAD.

Pročitajte i 8 saveta za kuvanje bez nereda

Trendolog u kuvanju

Osoba sa ovom profesijom odlučuje kako i koja jela treba pripremati u restoranu i koja su popularna. Da biste dobili takav posao, morate imati strast prema kuvanju, pročitati mnogo kulinarskih blogova i pratiti vesti iz ove industrije.

Degustator za žvake

Da li ste ikada žvakali voćnu žvakaću gumu 20 minuta, a zatim još 30 minuta – iako više nije slatka? Postoje ljudi kojima je posao da žvaću i određuju kvalitet žvaka.

Guru ukusa

Jedno od najpoželjnijih zanimanja u kulinarstvu. Njihov glavni zadatak je procenjivanje ukusa i utvrđivanje da li će se ukus dopasti drugim ljudima. Razvijanjem jedinstvenih kombinacija i eksperimentisanjem, gurui ukusa pomažu kompanijama da proizvedu proizvode sa novim i neobičnim ukusima.

Osoba koja određuje pol ptice

Ovi ljudi mogu odrediti pol ptice, oslanjajući se u većoj meri, na svoju intuiciju.

Degustator čokolade

Očigledno, ovo je posao iz snova za sve ljubitelje čokolade. Degustatori pomažu da se analizira ukus i odredi kvalitet čokolade. Koristeći faktore kao što su ukus, temperatura i aroma, izražavaju profesionalnu tačku gledišta i procenjuju koliko je zadovoljstvo od čokolade.

Autor kolačića sudbine

Kada kompanije prave kolačiće sudbine, angažuju one koji pišu poruke. Za ovo morate biti kreativni, pismeni i voleti kolačiće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zenskimagazin.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti