Pogledajte 10 top pozicija kada je kulinarstvo u pitanju.
Furažer
Svakom restoranu je potrebna sveža i kvalitetna hrana. Zanimanje furažera je da u određenom lokalitetu pronađe sigurne i najbolje životnjiske proizvode.
Ljuštač jaja
Preduzeća koja prodaju tvrdo kuvana jaja, unajmljuju ljude koji celi dan ljušte jaja. Obično traže ljude koji će u roku od samo nekoliko sekundi oljuštiti jaje. Zanimljivo je da je svetski rekord - 48 oljuštenih jaja za samo jedan minut.
Pas degustator - za hranu za pse
Tako je! Zato što su naši štenci toliko važni, ova profesija postoji da testira ukus hrane koju mi dajemo kućnim ljubimcima. Ovo je posebno popularno u Americi. S obzirom da je hrana napravljena od visoko kvalitetnih proteina i povrća, potpuno je sigurna i regulisana od strane Ministarstva zdravlja i ljudskih službi u SAD.
Pročitajte i 8 saveta za kuvanje bez nereda
Trendolog u kuvanju
Osoba sa ovom profesijom odlučuje kako i koja jela treba pripremati u restoranu i koja su popularna. Da biste dobili takav posao, morate imati strast prema kuvanju, pročitati mnogo kulinarskih blogova i pratiti vesti iz ove industrije.
Degustator za žvake
Da li ste ikada žvakali voćnu žvakaću gumu 20 minuta, a zatim još 30 minuta – iako više nije slatka? Postoje ljudi kojima je posao da žvaću i određuju kvalitet žvaka.
Guru ukusa
Jedno od najpoželjnijih zanimanja u kulinarstvu. Njihov glavni zadatak je procenjivanje ukusa i utvrđivanje da li će se ukus dopasti drugim ljudima. Razvijanjem jedinstvenih kombinacija i eksperimentisanjem, gurui ukusa pomažu kompanijama da proizvedu proizvode sa novim i neobičnim ukusima.
Osoba koja određuje pol ptice
Ovi ljudi mogu odrediti pol ptice, oslanjajući se u većoj meri, na svoju intuiciju.
Degustator čokolade
Očigledno, ovo je posao iz snova za sve ljubitelje čokolade. Degustatori pomažu da se analizira ukus i odredi kvalitet čokolade. Koristeći faktore kao što su ukus, temperatura i aroma, izražavaju profesionalnu tačku gledišta i procenjuju koliko je zadovoljstvo od čokolade.
Autor kolačića sudbine
Kada kompanije prave kolačiće sudbine, angažuju one koji pišu poruke. Za ovo morate biti kreativni, pismeni i voleti kolačiće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom