Nauka je dokazala da grožđe sprečava dijabetes i bolesti stomaka. Kanadski dijetetičari su uvereni da ukoliko konzumirate grožđe tri meseca, nivo zapaljenja u celom telu može značajno da se smanji. Većina promena se dešava u jetri i abdominalnim masnim tkivima. Konzumiranjem grožđa takođe se smanjuje verovatnoća bubrežnih bolesti i čitavog gastrointestinalnog trakta.
Pogledajte i Šta je zdravije crno ili belo grožđe?
Metabolički sindrom je kompleks metaboličkih poremećaja, što ukazuje na to da osoba ima povećan rizik od kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa tipa 2.
Lečenje metaboličkog sindroma je moguće samo ako se primećuje specijalna dijeta i terapija vežbanja. Studija kanadskih naučnika pokazala je da ishrana na bazi grožđa ima važnu ulogu u zaštiti od metaboličkog sindroma.
Nutricionisti preporučuju da jednom nedeljno organizujete dan na grožđu, čime trajno sprečavate pojavu dijabetesa tipa 2.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus