Svima je već dobro poznato da su torte sa piškotama idealne kada vam treba neki brzinski desert. Mnoge od tih torti izgledaju toliko spektakularno da mogu da pariraju kupovnim. Takav je i recept u nastavku sa dva fila, keksom i piškotama u sredini. Evo kako ga možete napraviti.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 130 ml otopljenog putera
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g puding praška sa ukusom vanile
- 120 g šećera u prahu
- 400 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 30 g kakao praha
- 150 g piškota + mleko za umakanje
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite na dno kalupa. stavite u frižider dok spremate fil. U činiji pomešajte slatku pavlaku, pudig prah, vanilin šećer i šećer u prahu. Mutite mikserom pa lagan sipajte mleko, sve vreme sa uključenim mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan umešajte kakao.
Preko kore od keksa sipajte kakao fil pa stavite u frižider sat vremena. Umačite piškote u mleko pa ređajte preko kakao fila. odozgo sipajte vanila fil. Vratite još sat u frižider. Ukrasite kakao prahom na vrhu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus