Kremast i ukusan puding od breskve prava je letnja poslastica. Pri tome, pravi se lako i brzo, pa vam neće oduzeti ni vreme, ni puno novca, većinu sastojaka sigurno imate kod kuće. Možete da ga poslužite kao poslasticu nakon ručka, može da bude i slatka užina, a svi će biti oduševljeni.
Sigurni smo da će vam porcija pudinga od breskve zasladiti dan.
Sastojci:
- 2 veće breskve
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
Za dekoraciju:
- 1 breskva
- 1 kašika putera
- 1 kašika šećera
Priprema:
Breskve očistite od koštica, pa ih isecite na kockice. Ubacite ih u blender, zajedno sa šećerom, kukuruznim skrobom i mleko, pa izmutite da dobijete ujednačenu smesu i da se breskve skroz samelju. Prelijte je u šerpu, pa zagrevajte na umerenoj temeraturi uz konstanto mešanje dok se ne zgusne. Vodite računa da vam ne zagori. kada krene da vri skinite sa šporeta, ostavite da se prohladi, pa sipajte u staklene čaše ili činije. Ostavite da se u potpunosti ohladi, a za to vreme pripremite dekoraciju. U tiganju rastopite puter i šećer, pa dodajte naseckanu breskvu i propržite da se karamelizuje. U svaku čašu sa pudingom dodajte nekoliko kockica. Po želji pospite sa malo čia semenki.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus