Kremast i ukusan puding od breskve prava je letnja poslastica. Pri tome, pravi se lako i brzo, pa vam neće oduzeti ni vreme, ni puno novca, većinu sastojaka sigurno imate kod kuće. Možete da ga poslužite kao poslasticu nakon ručka, može da bude i slatka užina, a svi će biti oduševljeni. 

Sigurni smo da će vam porcija pudinga od breskve zasladiti dan.

Sastojci:

  • 2 veće breskve
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 500 ml mleka

Za dekoraciju:

  • 1 breskva
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Breskve očistite od koštica, pa ih isecite na kockice. Ubacite ih u blender, zajedno sa šećerom, kukuruznim skrobom i mleko, pa izmutite da dobijete ujednačenu smesu i da se breskve skroz samelju. Prelijte je u šerpu, pa zagrevajte na umerenoj temeraturi uz konstanto mešanje dok se ne zgusne. Vodite računa da vam ne zagori. kada krene da vri skinite sa šporeta, ostavite da se prohladi, pa sipajte u staklene čaše ili činije. Ostavite da se u potpunosti ohladi, a za to vreme pripremite dekoraciju. U tiganju rastopite puter i šećer, pa dodajte naseckanu breskvu i propržite da se karamelizuje. U svaku čašu sa pudingom dodajte nekoliko kockica. Po želji pospite sa malo čia semenki.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE