Krempita je apsolutni klasik, a pravi se tako što se lisnato testo nafiluje laganim kremom od umućenih jaja i vanile. Kada se ispeče kora bude hrskava, a fil neverovatno sočan. Prelažemo vam lakšu verziju omiljenog kolača, a to je lažna krempita. Umesto kora se koristi keks, a fil se pravi od želatina sa ukusom jagode i limuna. Zanimljiv i jednostavan, ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj. A dodatni plus je to što se ne peče.
Sastojci:
- 600 g jogurta
- 2 želatina od jagoda
- 2 providna želatina
- 1 limunn
- 24 keksa
Priprema:
Želatin razmutite u vodi, pa pomešajte sa 300 g jogurta. Dobro sjedinite. Po dnu kalupa poređajte keks, a preko sipajte roze fil od jagoda. Stavite u frižider na sat vremena. Providni želatin razmutite sa vodom, a zatim dodajte limunov sok ili kap žute boje, ako želite da bude jača boja fila. Promešajte, pa dodajte preostalih 300 g jogurta. Sipajte preko roze fila, poređajte keks na vrh i vratite u frižider na sat vremena. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus