Krempita je apsolutni klasik, a pravi se tako što se lisnato testo nafiluje laganim kremom od umućenih jaja i vanile. Kada se ispeče kora bude hrskava, a fil neverovatno sočan. Prelažemo vam lakšu verziju omiljenog kolača, a to je lažna krempita. Umesto kora se koristi keks, a fil se pravi od želatina sa ukusom jagode i limuna. Zanimljiv i jednostavan, ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj. A dodatni plus je to što se ne peče. 

Sastojci:

  • 600 g jogurta 
  • 2 želatina od jagoda
  • 2 providna želatina
  • 1 limunn
  • 24 keksa

Priprema:

Želatin razmutite u vodi, pa pomešajte sa 300 g jogurta. Dobro sjedinite. Po dnu kalupa poređajte keks, a preko sipajte roze fil od jagoda. Stavite u frižider na sat vremena. Providni želatin razmutite sa vodom, a zatim dodajte limunov sok ili kap žute boje, ako želite da bude jača boja fila. Promešajte, pa dodajte preostalih 300 g jogurta. Sipajte preko roze fila, poređajte keks na vrh i vratite u frižider na sat vremena. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE