Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAŽNA DVOSLOJNA KREMPITA: Brže se pravi od originala, a uspeva i početnicima (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Lažna krempita je lakša za pripremu od originala, a ova iz dva sloja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

 Lažna dvoslojna krempita Izvor: Printscreen//YT/ Przepiski

Krempita je apsolutni klasik, a pravi se tako što se lisnato testo nafiluje laganim kremom od umućenih jaja i vanile. Kada se ispeče kora bude hrskava, a fil neverovatno sočan. Prelažemo vam lakšu verziju omiljenog kolača, a to je lažna krempita. Umesto kora se koristi keks, a fil se pravi od želatina sa ukusom jagode i limuna. Zanimljiv i jednostavan, ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj. A dodatni plus je to što se ne peče. 

Sastojci:

  • 600 g jogurta 
  • 2 želatina od jagoda
  • 2 providna želatina
  • 1 limunn
  • 24 keksa

Možda će vas zanimati

Priprema:

Želatin razmutite u vodi, pa pomešajte sa 300 g jogurta. Dobro sjedinite. Po dnu kalupa poređajte keks, a preko sipajte roze fil od jagoda. Stavite u frižider na sat vremena. Providni želatin razmutite sa vodom, a zatim dodajte limunov sok ili kap žute boje, ako želite da bude jača boja fila. Promešajte, pa dodajte preostalih 300 g jogurta. Sipajte preko roze fila, poređajte keks na vrh i vratite u frižider na sat vremena. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti