Sastojci:
- 4 supene kašike instant kafe
- 120 g šećera
- 140 ml hladne vode
- 400 ml slatke pavlake
- 80 ml kondenzovanog mleka
- 1 pakovanje piškota
- kakao prah za posipanje
Priprema:
Isprobajte tiramisu po receptu u nastavku.
Priprema kafe kreme (Dalgona krema): U činiju sipati instant kafu, šećer i hladnu vodu. Mikserom mutiti 5-7 minuta, dok smesa ne postane svetla i penasta (poput šlaga).
Priprema fila: U posebnoj činiji umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati kondenzovano mleko i kratko mutiti dok se sjedini. Lagano umešati pripremljenu kafa kremu da se dobije vazdušasta smesa.
Slaganje deserta: Piškote kratko umočiti u malo pripremljene instant kafe (ili mleko s kafom). Ređati ih u kalup ili čaše, pa premazati slojem kafe-krema. Ponavljati slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Završiti slojem fila i posuti kakaom po vrhu.
Hlađenje i serviranje: Ostaviti u frižideru najmanje 4 sata (idealno preko noći) da se stegne. Servirati dobro rashlađeno!
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem