Sastojci:

  • 4 supene kašike instant kafe
  • 120 g šećera
  • 140 ml hladne vode
  • 400 ml slatke pavlake
  • 80 ml kondenzovanog mleka
  • 1 pakovanje piškota
  • kakao prah za posipanje

Priprema:

Isprobajte tiramisu po receptu u nastavku.

Priprema kafe kreme (Dalgona krema): U činiju sipati instant kafu, šećer i hladnu vodu. Mikserom mutiti 5-7 minuta, dok smesa ne postane svetla i penasta (poput šlaga).

Priprema fila: U posebnoj činiji umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati kondenzovano mleko i kratko mutiti dok se sjedini. Lagano umešati pripremljenu kafa kremu da se dobije vazdušasta smesa.

Saveti:

Možete dodati malo ruma ili amareta u kafu za aromatičniji ukus.
Ako želite jači ukus kafe, piškote umočite u espresso.
Možete koristiti keks umesto piškota za čvršću strukturu.

Slaganje deserta: Piškote kratko umočiti u malo pripremljene instant kafe (ili mleko s kafom). Ređati ih u kalup ili čaše, pa premazati slojem kafe-krema. Ponavljati slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Završiti slojem fila i posuti kakaom po vrhu.

Hlađenje i serviranje: Ostaviti u frižideru najmanje 4 sata (idealno preko noći) da se stegne. Servirati dobro rashlađeno!

Bonus video

jednostavan tiramisu rolat Izvor: jednostavan tiramisu rolat