OD JEDNOG RECEPTA DOBIĆETE OSVEŽAVAJUĆE LETNJE PIĆE I LEDENI KOLAČ OD BRESKVE: Ceo svet je poludeo za ovom poslasticom

Ulešajte dane kada su vrućine i napravite osvežavajući desert i piće od breskve.

Printscreen/YT/HidaMari Cooking

Savršni letnji kolač i osvežavajuće piće koje ne samo da je ukusno nego i izgleda božanstveno. Kada želite da ostavite utisak onda napravite pana kotu, italijanski kolač koji je popularan isto kao i tiramisu. Žele od borovnice i breskve, kao i kremasti beli deo čine fenomenalan spoj.

A kako biste dobili ovaj osvežavajući napitak pomešajte preostali kompot od breskve sa kiselom vodom i ukrasite limunom. Imaćete osećaj kao da sedite u Rimu. 

Sastojci:

Za kompot od breskve:

  • 3 breskve
  • 1/2 limunovog soka
  • 100 g šećera
  • 600 g vode
  • 1/2 štapića vanile ili 1/2 kašičice ekstrkata vanile

Za žele od breskve:

  • 400 ml kompota od breskve
  • 6 g želatina

Za žele od borovnice:

  • 100 g smrznute borovnice
  • 25 g šećera
  • 30 g vode
  • 3 g želatina

Još:

  • 150 g mleka
  • 200 g neutralne pavlake
  • 30 g šećera
  • 10 g meda
  • limunova kora
  • 50 g mleka
  • 6 g želatina

Priprema:

Isecite breskve, pa prelijte limunovim sokom, vodom, vanilom i šećerom. Stavite da se kuva, pa kad proključa kuvajte još 5 minuta. Skinite kožicu sa breskvi, pa isecite na kockice. Poređajte u tepsiju i prelijte kompotom, pa stavite u frižider na nekih 3 sata. Nakon toga procedite kompot. 
Uzmite od kompota 100 ml i dodajte želatin. Zagrejte i otopite u mikrotalasnoj ili na šporetu, pa pomešajte sa preostalih 300 ml kompota. Stavite čaše ukrivo na kalupe za mafine, pa sipajte žele od breskve u svaku čašu i stavite u frižider nekih sat vremena. 
Želatin pomešajte sa vodom, a u borovnice dodajte šećer i kratko kuvajte. Zatim štapnim mikserom ili u blenderu napraviše kašastu smesu.Procedite i pomešajte sa otopljenim želatinom. Sipajte u čaše preko želea od breskve i vratite u frižider na sat vremena. 
Mleko (50 ml) pomešajte sa želatinom i ostavite sa strane. U preostalo mleko (150 ml) dodajte limunovu koricu, šećer, medo neutralnu pavlaku, pa kuvajte. Sklonite sa vatre, pa dodajte želatin. Procedite, pa stavite posudu u ledenu vodu da ohladite. Izvadite čaše iz kalupa i siptajte belu smesu. Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3 sata ili duže. Ukrasite sa breskvama iz kompota. 

Izvor: stvarukusa.rs 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE