Fenomenalni kremasti rolat zamirisaće vašom kućom i učiniće vaše ukućane veoma srećnim.
Sastojci:
- Miks šumskog voća ili kupine 550 grama
- Šećer u prahu 225 grama
- 3 jajeta
- 1/3 kašike sirćeta
Za krem:
- Šećer u prahu 50 grama
- Slatka pavlaka 300 mililitara
- Vanilin šećer
Način pripreme:
U šerpu stavite 400 grama bobica, 50 g šećera u prahu i 50 ml vode. Kuvajte 5 minuta, promešajte i ostavite da se ohladi.
Rernu zagrejte na 180 ° C. Posudu za pečenje obložite papirom.
Pripremite testo tako što ćete mikserom umutiti 3 belanca i dodati preostalih 175 g šećera u prahu. Dodajte sirće i mešajte. Nežno rasporedite u posudu za pečenje. Pecite 15-18 minuta na tihoj vatri i ostavite 10 minuta da se ohladi u šporetu, a zatim ga prebacite na novi papir.
Pomešajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom i umutite. Namažite preko kore od belanaca i lagano nanesite pire od bobica. Uz pomoć papira urolajte koru.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu