STARINSKA POSLASTICA SVIMA OMILJENA: Kako da postanete majstor za sutlijaš

Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.

Printscreen/Youtube/Masala Herb

Jesenji dani koji nam uskoro dolaze su kao stvoreni za pripremu ukusnog i mirisnog sutlijaša. Svi ga vole i rado ga jedu, a evo recepta po kom i vi možete da ga napravite.

Ukoliko volite poslastice sa pirinčem probajte i sutlijaš koh.

Sastojci:

  • čaša pirinča (po mogućstvu oblog zrna)
  • 1 l mleka
  • kesica vanilin-šećera
  • šećer po ukusu
  • cimet

Priprema:

Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga voda prekrije. Stavite da se kuva, pa kad provri, smanjite temperaturu, pa postepeno dolijte još oko 1 dl vode. Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad uvri sva voda, dodajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajući. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka.

Pirinač je skuvan kad mleko postane gusto. Tad dodajte šećer i vanilin šećer, mešajte još minut-dva na vatri.

Pre nego što sipate sutlijaš u posude, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji. Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.