Sutlijaš je definitivno među prvima na listi omiljenih slatkiša na našim prostorima, piše Stil Kurir.
Ali, budući da se pravi od pirinča i mleka, ljudi koji poste izbegavaju ovu poslasticu tokom posta.
Zbog toga smo isprobali jednu posnu verziju i sa zadovoljstvom vam je prenosimo - preukusna je!
PROČITAJTE JOŠ: Posno jelo na vodi: Knedle od krompira
Sastojci:
200 g pirinča
200 ml sojinog mleka sa ukusom vanile
kesica vanilin šećera
šećer po ukusu.
Priprema: Pirinač skuvajte, pa isperite i ocedite. Dodajte sojino mleko i stavite da se sve zajedno kratko prokuva. Dodajte vanilin šećer i zasladite kristal šećerom po ukusu.
Kad se malo prohladi, sipajte u činije za služenje, po želji dodajte cimet, a možete i neki čajni kolutić ili suvo voće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom