Sutlijaš je definitivno među prvima na listi omiljenih slatkiša na našim prostorima, piše Stil Kurir.

Ali, budući da se pravi od pirinča i mleka, ljudi koji poste izbegavaju ovu poslasticu tokom posta.

Zbog toga smo isprobali jednu posnu verziju i sa zadovoljstvom vam je prenosimo - preukusna je!

PROČITAJTE JOŠ: Posno jelo na vodi: Knedle od krompira

Sastojci: 

200 g pirinča

200 ml sojinog mleka sa ukusom vanile

kesica vanilin šećera

šećer po ukusu.

Priprema: Pirinač skuvajte, pa isperite i ocedite. Dodajte sojino mleko i stavite da se sve zajedno kratko prokuva. Dodajte vanilin šećer i zasladite kristal šećerom po ukusu.

Kad se malo prohladi, sipajte u činije za služenje, po želji dodajte cimet, a možete i neki čajni kolutić ili suvo voće.  

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/