Kajgana možda izgleda kao jednostavan jelo, ali postoji mnogo rasprava o tome kako da je pripremite na pravi način.
Poznati kuvar Entoni Burden je tu da reši ovu dilemu. U nedavnom videu za Tech Insajder, podelio je svoju tajnu za pravljenje savršene kajgane.
Pogledajte i Entoni Burden: Tri kulinarska pravila kojih se morate pridržavati
Prvo, trebaju vam četiri jednostavna sastojke: jaja, puter, so i biber. On naglašava da jaja moraju biti sveža, jer na kraju krajeva, ona su zvezda predstave.
Priprema:
Zagrejati tiganj tako da bude vruć, ali ne previše. Onda razbijte jaja i ubacite ih u činiju ili šolju. Zatim mutite jaja viljuškom pazeći da ih ne umutite previše već da se prepliću i beli i žuti delovi. Posolite i pobiberite, i ne dodajte ništa drugo ni vodu, ni mleko.
"Ne pravite pitu" napominje Burden.
Odmah nakon mućenja jaja, položite ih u zagrejan tiganj sa dosta maslaca. Entoni ističe da ne treba dozvoliti da jaja "sede" pre nego što ih ubacite u tiganj. Treba ih pustiti da se "prilagode malo" u tiganju pre nego što krenete da ih mešate. Ova tehnika pomaže u postizanju pahuljaste strukture jaja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem