Ova brzinska poslastica ne zahteva čak ni uključivanje rerne. Torte sa keksom su uvek dobra opcija, jer su brze, ukusne i nema čekanja da se kore ispeku. Samo utisnete mleveni keks pomešan sa puterom u kalup i preko dodate fil i ganaš. Jedino što morate da čekate jeste da se torta stegne par sati u frižideru.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 1 kašika slatke pavlake
- 400 g maskarponea ili drugog krem sira
- 60 g putera sobne temperature
- 100 g bele čokolade
- 120 g slatke pavlake
- 120 g crne čokolade
- 110 g zagrejane slatke pavlake
- 100 g čajnih čokoladnih mini keksića
Priprema:
U mleveni keks dodajte rastopljen puter i kašiku pavlake pa sve sjedinite i utisnite u kalup. Stavite u frižider dok pripremate fil. Umutite krem sir sa puterom sobne temperature. Otopite belu čokoladu pa i nju umešajte. Posebno umutite 120 gr slatke pavlake pa umešajte u prethodnu smesu. Sada fil stavite preko korice od keksa. Preko fila možete, po želji, staviti mini čajne čokoladne keksiće. stavite u frižider na 3h. Otopite crnu čokoladu pa dodajte toplu slatku pavlaku. Dobro promešajte pa prelijte preko keksića. Stavite još malo u frižider pa secite i sladite se.
U galeriji ispod pogledajte postupak pripreme: