Rafaelo torta na malo drugačiji način. U fil dodajte usitnjene napolitanke i belu čokoladu za još bolji i intenzivniji ukus. Brzo se pravi, samo čekate da se stegne. Nema pečenja, samo mutite i filujete.
Naziv torte govori da je ona pravo bogatstvo ukusa i savršena je za posebne prilike.
Sastojci:
Baza:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g rastopljenog putera
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 80 g otopljene bele čokolade
- 200 g napolitanki sa ukusom vanile
- 100 g kokosovog brašna
Za preliv:
- 160 g bele čokolade
- 50 g ljuspica badema
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa topljenim puterom. Utisnite u kalup, poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećrom u prahu, dodajte otopljenu belu čokoladu pa mutite još malo. Umešajte i kokosovo brašno i napolitanke koje ste usitnili u secku. Sve dobro umutite. Fil premažite preko keksa. Stavite u frižider na 2 h. Ukrasite otopljenom belom čokoladom i ljuspicama badema.