TORTA ZA SVE PRILIKE: Priprema nije komplikovana, za kore vam ne treba rerna, a lažne puslice se prave nikad lakše 

Toliko je ukusna, a lako se priprema da ćete tortu sa bananama i pudingom od vanile zavoleti na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Ako ste pravili Moskva šnite ili Vasinu tortu ovu ćete bez muke spremiti, ali isto tako će vam uspeti iz prve čak i ako ste početnik u kuvanju. Odlična stvar je ta što se kore ne peku, a toliko je dekorativna da možete da je služite i kada su neka slavlja. Za fil su vam potrebni puding od vanile i slatka pavlaka kako biste napravili ove lažne puslice

Sastojci:

  • 500 g mlevenog keksa 
  • 50 g putera 
  • 500 g banana
  • 100 g kakaoa

Za fil:

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 500 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 2 banane 

Za glazuru:

  • 30 g putera 
  • 70 ml mleka 
  • 70 g kakaoa 
  • 30 g šećera 

Priprema:

Keks i kakao pomešajte, a bananu ispasirajte, pa u nju dodajte istopljeni puter. Dobro sjedinite. Zatim pomešajte obe smese i dobro promešajte. Podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo stavite u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom (treba da dobijete 3 kore). Lepo poravnajte i utisnite, pa stavite u frižider na sat vremena. 
U mleko dodajte šećer i puding i promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Pomešajte puding i umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite mikserom. Sipajte u kesu za kolače, pa na prvoj kori napravite od fila kao puslice i poređajte bananu koju ste isekli na kolutove. Stavite preko drugu koru isto napravite puslice od fila po celoj kori i poređajte bananu. Na kraju ide treća kora, a na njoj samo po ivici kruga napravite puslice. 
Pomešajte sastojke za glazuru i kuvajte uz mešanje dok se ne sjedine. Sipajte u srednu i lagano razvucite glazuru do puslica. Stavite u frižidera na 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa