TOPLA ČOKOLADA: Biće kremastija ako mleko i slatku pavlaku zajedno ukuvate - recept bolji nego iz kafića 

Omiljeni toli napitak lako napravite kod kuće.

Shutterstock

Topla čokolada sladak topli napitak koji obično pijemo u zimskim mesecima. Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez - izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.

Sastojci:

150 g čokolade za kuvanje ili crne čokolade 
2 dcl punomasnog mleka
2 dcl slatke pavlake
1 kašičica šećera (ili više po želji)
1 vanilin šećer

Priprema:

Čokoladu izlomite na komadiće, stavite u činiju i dodajte šećer i vanilin šećer. Slatku pavlaku i mleko sipajte u šerpicu i stavite da kuva. Kad počne da vri, prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete kremasti napitak. 

Izvor: Stvar ukusa