POPSI SA KEKSOM I ČOKOLADOM: Brzo i jednostavno napravite slatkiš za kojim su klinci "poludeli"

Evo kako se prave kejk popsi koji su postali nezaobilazan deo svih dečijih rođendana.

Shutterstock

Kejk pops su vrlo popularan i dekorativan slatkiš, omiljen na dečijim rođendanima i raznim proslavama. Izgledaju kao lizalice, ali se na štapićima zapravo kriju mekane kuglice od smese koja se topi u ustima.

Ovi popsi su sa mlevenim kesom, obloženi glazurom od čokolade, dekorisani šarenim mrvicama i ukrasima. Kejk popsi sami po sebi nisu komplikovani za izradu, naprotiv, prave se neverovatno brzo i jednostavno, isto kao i sve ostale kuglice bez pečenja. Od ove smese dobićete oko 20-ak kuglica.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 8 kašika soka od pomorandže

Za glazuru:

  • 150 g bele čokolade
  • 150 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja

Za ukras:

  • šarene mrvice i ukrasi po želji

Priprema:

Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-ak minuta. 

Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Posptupak uradite odvojeno za beli i crnu čokoladu. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15-ak minuta da se stegnu u zamrzivaču. Nakon toga svaku kuglicu umočite u čokoladu (pola u belu, a pola u crnu) malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižideru do služanja.

This browser does not support the video element.

Popsi - priprema i dekoracija  TikTok/ hanicooks

Izvor: Stva ukusa