TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Bez pečenja, bogata, kremasta, puna voća - tražiće se parče više (VIDEO)

Ovu tortu možete poslužiti na bilo kojoj vrsti slavlja.

Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Torte sa piškotama svi volimo, jer su ukusne a i brzo se prave. Lako se kominuju sa različitim filovima i voćem, pa možete eksperimentisati po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • 1 l mleka
  • 150 g skroba
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g brašna
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica arome vanile
  • 250 ml slatke pavlake + 100 g šećera u prahu
  • 300 g jagoda

Priprema:

Obložite četvrtasti pleh providnom folijom. Piškote umočite u mleko i poređajte na dno kalupa. 10 jagoda presecite na pola po dužini, pa ih pljosnatom stranom ređajte uz ivice kalupa.

U činiju razbijte jaja, dodajte vanilu, skrob, šećer u prahu pa promešajte žicom. Dodajte postepeno mleko i brašno i dobro promešajte. Potom prebacite sve u šerpu i stavite je na vruću ringlu. Mešajte dok se fil ne zgusne. Zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa pomešajte oba fila. Podelite ih u dve činije.

100 g jagoda ispasirajte pa dodajte u jednu činiju sa filom. U tu istu činiju dodajte i 100 g seckanih jagoda. 

Preko piškota sipajte prvo žuti fil, pa odložite u frižider na sat vremena. Zatim jagoda fil pa ponovo 1 h u frižideru. Ukrasite jagodama pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa