U ovim toplim letnjim danima domaćicama nije do kuvanja, a posebno ne do stajanja pored šporeta da bi napravile kolače. Ipak, ovaj recept iz "Praktične žene" je vrlo jednostavan, nema kuvanja filova, niti pečenja kora, a kao rezultat dobićete izuzetno osvežavajuću poslasticu.
Sastojci su veoma jednostavni, a umesto malina možete da koristite voće po ukusu.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g mlevenog keksa
- 50 g putera
Za fil sa malinama:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 šolja kondenzovanog mleka
- 300 g malina
Za čokoladni fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 šolja kondenzovanog mleka
- 2,5 kašike kakao praha
I još:
- čokoladni sirup
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa mlevenim keksom, da dobijete kompaktnu smesu, apotom je utisnite na dno vatrostalne posude. Maline pomešajte sa umućenom pavlakom i kondezovanim mlekom, a za čokoladni fil umućenu pavlaku sa kondezovanim mlekom pomešajte sa kakao prahom. Preko korice sipajte polovinu fila od malina, sipajte malo čokoladnog sirupa, pa čokoladni fil, opet čokoladni sos i na kraju drugu polovonu fila sa malinama. Tortu stavite u zamrzivač da se skroz zaledi, ali pre služenja izvadite ranije iz zamrzivača da se malo otopi, da biste je lakše isekli.
Izvor: Praktična žena