Ako volite slatko, a ne znate šta da pripremite, onda je keks torta idealna. Od svega par sastojaka dobićete poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. Fil brzinski skuvajte, a zatim premazujete keks. Na kraju se sve to prelije čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj se topi u ustima, a najbolje od svega je što ne morate da palite rernu po vrućini.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 60 g kukuruznog skroba
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 50 g putera
- 160-170 g čokoladnog keksa
Za glazuru:
- 85 g čokolade
- 85 ml slatke pavlake
Priprema:
U jaja dodajte skrob, šećer i vanilin šećer. Umutite, pa postepeno dodajte mleko i promešajte dobro. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Umutite mikserom fil, pa u vatrostalnu posudu poređajte keks, pa fil, opet keks, fil, keks i fil. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko. Stavite da se stegne u frižider.
Izvor: Stvar ukusa