NAJBRŽA TORTA SA PIŠKOTAMA: Bolja od sladoleda ako je servirate hladnu, a u čokoladni fil dodajte kašiku nutele (VIDEO)

Nikad brži recept za tortu sa piškotama.

Printscreen/Youtube/Arab sweet

Torte sa piškotama su omiljene svim domaćicama, jer se brzo prave, ne peku se, što je posebno značajno kada su vrućine. Dobre su i za rođendane, proslave jer uvek možete kombinovati filove i voće po želji, tako da nema bojazni da se nekome neće dopasti.

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • mleko za umakanje piškota
  • 50 g šećera
  • 30 g kakaoa
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 350 ml mleka
  • 1 kašika nutele
  • rendana čokolada za ukrašavanje

Priprema:

Okrugli kalup prečnika 22cm obložite natopljenim piškotama, ali ih ređajte ne naličjem u kalup, već stranom, kako bi stalo više. U šerpici pomešajte šećer, kako i skrob. Dodajte mleko, promešajte da nema grudvica pa stavite na ringlu, uz stalno mešanje žicom dok se ne zgusne. U vruć fil umešajte nutelu. Sipajte fil preko piškota, pa preko kalupa stavite providnu foliju i odložite u frižider na 1 sat. Nakon toga izvadite tortu iz frižidera, skinite obruč i pospite rendanom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa