DVOBOJNI ČIZKEJK S MALINAMA: Savršen spoj voća i bele čokolade, osvaja na prvi zalogaj

Dvobojni čizkejk sa malinama prelepo izgleda, a još je lepšeg ukusa.

Printscreen/YT/Motorkina

Dok je kod nas najpoznatija i najpopularnija klasična varijanta čizkejka sa belim filom i prelivom od voća, sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti. Dvobojni kolač sa filom od malina i drugim od bele čokolade osvaja na prvi zalogaj. Priprema nije previše komplikovana, samo je potrebno da se filovi dobro ohlade da se boje ne bi izmešale. 

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g maslaca
  • 4 kašike mleka

Za beli fil:

  • 250 g neutralnog sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 150 g bele čokolade

Za fil s malinama:

  • 250 g neutralnog sira
  • 100 ml pavlake za šlag
  • 350 g malina
  • 2 kašike vode
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za koru, pa sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu. U kalupu prečnika 24 cm utisnite koru i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pravite filove. Maline stavite u šerpu sa vodom i šećerom, pa zagrevajte dok ne počne smesa da kuva, a maline puste sok. Mešajte dok sva tečnost ne ispari, a potom izgnječite štapnim mikserom. Krem sir i pavlaku pomešajte, dodajte polovinu sosa od malina i želatin, pa lagano izmiksajte tako da se sve lepo sjedini. Sipajte preko kore, pa vratite u frižider. Kada se stegne prelijte preostalim sosom od malina i vratite i frižider. Za beli fil, želatin razmutite sa vodom i ostavite da nabubri. Čokoladu rastopite na pari, krem sir i slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa pomešajte sa čokoladom, a na kraju sipajte i želatin. Prelijte u kalup, lepo poravnajte i sve zajedno vratite u frižider na 2-3 sata. Ukrasite po želji sa malo boičastog voća.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE