JEDNOSTAVNI SITNI KOLAČI SA KEKSOM I MALINAMA: Izgledaju kao da su ih pravili poslastičari, a ukus je očaravajuć

Sitni kolači ulepšavaju svaku svečanu trpezu, a ovi sa malinama i keksom će vas oduševiti.

Printscreen/YT/Home Cooking Adventure

Ako vam trebaju neki raskošni sitni kolači za neku svečanu priliku, onda neka vaš izbor budu ovi sa malinama. Izgleda kao da su ga pravili najcenjeniji svetski poslastičari, a o ukusu da ne pričamo. Hrskava podloga od badema, preko fil od malina, a unutra pravo iznenađenje - bomba od bele čokolade sa malinom. Sitni kolači koji će očarati ljubitelje slatkiša, a koliko god delovalo komplikovano, priprema nije teška. Jedino što je neophodno to su mali i veliki gumeni kalupi za mafine. Uživaćete u svakom zalogaju.  

  • Sastojci: 
  • 75 g bele čokolade
  • 25 ml slatke pavlake
  • 6 svežih malina
  • Za koru od badema:
  • 80 g putera
  • 70 g mlevenih badema
  • 50 g braon šećera
  • 60 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike gorkog kakaoa
  • 1,5 kašičica vode
  • Za fil od maline: 
  • 250 g malina 
  • 70 g šećera 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1/2 kašike želatina
  • 2 kašike vode 
  • 250 ml slatke pavlake 

Priprema:

Belu čokoladu i slatku pavlaku pomešajte, pa otopite na pari. Sipajte u najmanji kalup za mafine, pa stavite malinu i prelijte preostalom čokoladom. Stavite u zamrzivač na 4 sata ili preko noći. Pomešajte bademe, brašno i šećera, pa dodajte kakao i so i promešajte. Dodajte puter sobne temeperature, pa dobro sjedinite, a onda sipajte i vodu, pa promešajte. Stavite smesu na providnu foliju, lepo obmotajte, pa oblikujte disk i stavite u frižider na pola sata. Maline, šećer i limunov sok pomešajte, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine, tj. posle ključanja još 5 minuta.Procedite kroz sito. Izvadite testo iz frižidera i sklonite foliju, pa ga pokrijte pek papirom i istanjite oklagijom. Čašom ili okruglom modlom vadite oblike. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10 mminuta. Ostavite da se potpuno ohlade. U šerpi pomešajte želatin i vodu i kada se lepo otopi sipajte u fil od malina. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte fil od malina i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte u kalup za mafine, pa kašikom raširite tako da pokrijte i dno i ivice. Zatim sipajte još malo fila u sredinu, pa stavite lopticu od bele čokolade i zatvorite filom. Stavite u zamrzivač na minimum 4 sata ili preko noći. Izvadite iz kalupa i stavite preko keksa. Ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE