Počelo je proleće i dolazi lepo vreme, pa samim tim sa teške hrane prelazimo na laganiju. Kolače i torte menjamo jednostavnim poslasticama koje se ne peku i za koje ne treba puno vremena. Današnji predlog za ukusan desert je smrznuti kolač sa pavlakom i voćem koji je uvaljan u čokoladnu glazuru i keks. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo, a dodatni je plus što uspeva svima.
- Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 10 g želatina
- 70 ml vode
- 130 g smrznutih jagoda
- 200 g smrznutog bobičastog voća
- 150 g čokolade
- 1 kašika ulja
- 200 g keksa
Priprema:
Odmrznite voće i dobro procedite. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Dodajte voće i promešajte, pa dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Sve dobro umešajte, pa sipajte u flašu kojoj ste odsekli vrh. Dobro pritisnite, pa stavite u zamrzivač na 2 sata. Otopite čokoladu sa uljem i poravnajte na plehu. Izvadite kolač i isecite flašu, pa je uklonite. Zatim uvaljajte kolač u prohlađenu čokoladu i onda u izdrobljeni keks.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE