Tiramisu je poznati italijanski desert koji se lako pravi, a kako je sada sezona jagoda, donosimo vam najbolji recept. Poboljšajte ukus čuvenog kolača tako što ćete mu dodati jagode i kokos, a ovaj recept je otkrio ruski kuvar. Napravite osvežavajući letnji tiramisu u čijem će ukusu svi uživati.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml kafe
- 50 ml likera od kokosa
- 300 ml slatke pavlake
- 650 g maskarpone sira
- 180 g šećera u prahu
- 500 g jagoda
- 50 g kokosa
- Za dekoraciju:
- 200 g jagoda
- kokos
Recept za tiramisu sa kokosom i jagodama:
Umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Pomešajte obe smese i lagano sjedinite špatulom. Profesionalni ruski kuvar savetuje da umućenu slatku pavlaku dodajete postepeno u maskarpone sir, jer ćete dobiti laganiji fil. Podelite fil na 2 dela. Napravite kafu tako što ćete pomešati kašičicu instant kafe sa 300 ml vrele vode, pa sipajte i liker od kokosa. Umočite piškote u kafu, pa ocedite višak tečnosti i ređajte keks u vatrostalnu posudu. Preko premažite fil, a zatim poređajte i seckane jagode. Stavite još jedan sloj keksa, pospite kokosom (25 g), pa premažite preostalim filom. Pospite preostalim kokosom i stavite u frižider na najmanje 5 sati. Ukrasite tiramisu seckanim jagodama i pospite kokosom.
Pročitajte i ovo: Tiramisu iz čaše - brzo i lako!
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.