Sastojci:
- 1 štapić vanile
- 250 ml mleka
- 1 kesica želatina u prahu
- 3 žumanca
- 75 g šećera
- 250 ml slatke pavlake
Pogledajte kako se pravi:
Recept za bavarski krem:
Za bavarski krem isecite mahunu vanile po dužini i ostružite semenke vanile. Sipajte mleko u lonac. Stavite semenke i mahunu vanile u šerpu i polako dovedite mleko do ključanja. Pomešajte želatin sa 6 kašika hladne vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U posebnoj posudi od stakla ili nerđajućeg čelika pomešajte žumanca i šećer, pa dodajte malo vrućeg mleka kroz sito da uhvatite mahunu vanile. Promešajte i polako dodajte preostalo mleko kroz sito.
Stavite ovu činiju na lonac sa vrelom vodom i zagrejte je na pari. Stalno mešajte dok smesa ne počne da se zgušnjava. Ne dozvolite da voda ili smeša proključa! Kada se smesa zgusne dodajte želatin i sve dobro izmešajte. Ostavite smesu da se ohladi i povremeno mešajte. Kada počne da se pretvara u žele, nastavite sa sledećim korakom. Umutite šlag do pola i dodajte u vanilin masu. Promešajte i sipajte krem u četiri činije. Stavite u frižider na oko 3 sata ili preko noći. Servirajte sa svežim bobicama i sosom od bobica. Pročitajte kako da napravite i čokoladni krem sa aromom kafe.
Pročitajte kako se pravi i najukusnija nutela od jagoda, savršena za leto
BONUS VIDEO
StvarUkusa