Sastojci:
- 150 ml vode
- 150 g kristal šećera
- 100 g margarina
- 50 g crne čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 200 g mlevenog keksa
Za ukrašavanje i fil:
- 100 g mlevenog pečenog lešnika
- 100 g lešnik krema
Recept za lešnik gnezda:
Kako biste napravili ove sitne kolače, u šerpu sipajte vodu, šećer, čokoladu i margarin i stavite na laganu vatru da se krčka. Nakon toga skinite sa ringle i u vruću smesu dodajte keks i mlevene lešnike.
Smesu za gnezda stavite u zamrzivač i kada se dobro rashladi i počne da se steže, lakše ćete da oblikujete kuglice. Hladnu smesu oblikujte vlažnim rukama i potom svaku uvaljajte u mlevene lešnike. Poslužavnik obložite papirom za pečenje i ređajte kuglice.
Na svakoj kuglici napravite udubljenja, poput gnezda. Krem od lešnika sipajte u špric za ukrašavanje i istiskujući punite gnezda. Ostavite ih u frižideru da se ohlade. Možete da ih napravite i par dana ranije. Možda ćete želeti da napravite i domaću bajaderu za Svetu Petku.
Pročitajte kako se prave kolači damski poljupci
BONUS VIDEO
StvarUkusa