Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora od 8 listova
Za fil:
- 310 ml vode
- 210 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 260 g margarina
- 160 g čokolade za kuvanje
- 160 g korice pomorandže
- 210 g mlevenih oraha
- 210 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 110 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Recept za jafa rozen kocke:
Za jafa rozen sitne kolače stavite u šerpu vodu, šećer, vanilin šećer, margarin iseckan na komade i čokoladu izlomljenu na kocke. Sve zajedno zagrevajte na srednjoj vatri dok ne proključa. Malo smanjite vatru, pa prokuvajte oko 5 minuta. Skinite sa vatre. Narandžu dobro operite pa narendajte koricu i dodajte u smesu. Potom oljuštite narandžu od kore, razdvojite na kriške i ubacite u blender, izblendirajte i dodajte u fil.
Mlakim filom filujte rozen kore osim poslednje. Na svaku koru ide otprilike 4-5 kašika fila. Svaki put poravnajte fil špahtlom a nakon stavljanja kore, blago pritisnite prstima da se zalepi. Ako je potrebno, kolač možete opteretiti težinom.
Stavite jafa rozen kocke u frižider pre stavljanja glazure, da se ohladi i stegne barem 2 sata ili preko noći. Za glazuru otopite na najmanjoj vatri čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Vratite kolač u frižider da se dobro ohladi i stegne pre sečenja. Možda ćete želeti da napravite i kolače korpice sa ružama idealni za slavu.
Pročitajte kako se prave slavski snikers trouglići
BONUS VIDEO
StvarUkusa